Pinterest zal in dit geval je beste vriend zijn. Doe hier inspiratie op en zie de mogelijkheden voor het perfecte bruidsboeket. Als je jurk eenmaal binnen is, heb je tijd om het complete plaatje af te stylen. Daar komt het bruidsboeket bij kijken en dat kan zeker een uitdaging zijn! Welke kant ga je op en welke opties zijn er? Het kan veel vragen oproepen.

Wij geven je tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!

– Uit welke bloemen bestaat je bruidsboeket?
– Wat zijn de trends voor je bruidsboeket?
– Passen de bloemen bij je trouwjurk?
– Something blue…

 

De bloemen in jouw bruidsboeket.

Net als groenten en fruit zijn bloemen natuurlijk afkomstig uit de natuur. Dit betekent dat ze groeien in verschillende seizoenen. Daarbij heb je dus niet alle bloemen het hele jaar tot je beschikking. Mocht je op Pinterest mooie plaatjes vinden, bedenk dan wat hier je er  interessant aan vindt. Is het de vorm van het boeket? Ligt het aan de samenstelling van kleuren? Of zijn het de individuele bloemen die erin zitten?

Wij raden aan met professionele bloemisten te werken, zeker voor je bruidsboeket. Deze bloemisten weten namelijk precies welke bloemen er verkrijgbaar zijn in het jaargetijde dat je trouwt en of het haalbaar is om deze bloemen te gebruiken. Door hun expertise kunnen ze ook alternatieve opties voor de bloemen geven, mocht de gekozen bloem niet uit het seizoen te krijgen zijn.

 

Trends voor je bruidsboeket.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel trends als het gaat om bruidsboeketten. Zo is er een tijd geweest waarin veldboeketten erg populair waren. Een luchtig boeket met verschillende maten bloemen. De laatste jaren zien we ook steeds meer dat ‘groen’ een rol gaat spelen in de boeketten. Ook wordt er steeds meer gespeeld met verschillende soorten takken, grassen en rietsoorten.

Wij, namens La Bella Blanca, zijn soms een beetje eigenwijs als het gaat over trends bij een bruiloft. Ons advies? Lekker zoeken, kijken en vooral genieten. Daarbij moet je kiezen wat jij zelf mooi vindt! En niet perse de trends volgen.

 

 

Passende bloemen bij je jurk.

Veel mensen zeggen dat het boeket moet passen bij de jurk. Dus neem een klein boeketje bij een strakke jurk en een groter boeket bij een reuze ballgown. Toch vinden wij dit echt wel een kwestie van smaak is. Kijk, een grote jurk trekt toch wel de aandacht, met een kleiner boeket speelt de jurk wel de hoofdrol.

Laat de bloemist een foto zien van je droomjurk! Hiermee kunnen ze ook een uniek bruidsboeket samenstellen, iets wat perfect bij jouw jurk past. Heeft je jurk nog een reuze zeemeermin rok of lekker veel glitters? Daar passen natuurlijk andere bloemen bij dan bij een witte gladde jurk. De echte bloemisten hebben daar een goed oog voor! Dus zit het dus wel goed!

 

Something blue…

Een oud Engels gedichtje gaat als volgt: Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in your show! Men zegt dat als je alle bovenstaande zaken in je boeket hebt, dit geluk brengt in het huwelijk. Ontbreekt het blauwe nog? Kies dan voor een klein blauw detail in je bruidsboeket.

 

 

 

 

 

Zit jij er aan te denken om het traditioneel achterover gooien van je bruidsboeket te doen, maar wil je liever je eigen boeket bewaren? Laat dan een mini versie van je boeket maken en gooi die naar achteren.

Chat openen
Hallo! Kan ik je helpen?