De meest romantische dag van het jaar zit eraan te komen, namelijk Valentijnsdag. Voor ons een mooi moment om even een leuke blog te schrijven over de meest romantische aanzoeken die wij voorbij hebben zien komen.

Zodra je verloofd bent zijn er twee vragen die iedereen je zal stellen: mag ik de ring zien en hoe was je aanzoek? En dan wil je natuurlijk wel met een goed verhaal aankomen. Aangezien de meeste aanzoeken meestal toch wel door de man gedaan worden, is het maar afwachten. Het is wel zo dat ook de mannen er steeds meer werk van maken. Hieronder de verhalen van, Sanne, Emma, Patricia en Esther.

 

 

Het verhaal van Sanne.

‘Intiem en romantisch, de perfecte omschrijving van mijn verloving. Mijn vriend heeft echt z’n best gedaan, iets wat niet altijd gebeurt. Een lieflijk weekendje weg, 7,5 jaar samen zijn, vieren met z’n tweetjes. Gezellig en intiem op Texel. Maar toen kwam het: wat begon als een normale dinsdag veranderde al snel in een gekke dag. Mijn vriend was de hele dag al zenuwachtig en een beetje gek aan het doen, en veel aan het appen. Iets met z’n bedrijf dacht ik niks vermoedend. Na een heerlijke lunch gingen we even wandelen op het strand, want ja, je bent op Texel. Mijn vriend  werd steeds zenuwachtiger, steeds meer gestrest. En toen kwam het.. Hij zei; ‘kom laten we daar even gaan zitten’. Heel toevallig een leuk houten zitje met 2 stoeltjes en bloemen op het strand van Texel, yeah right. Maar oké, niks vermoedend ging ik zitten. Hij begon eigenlijk meteen te huilen en te bibberen, hoe cute! En toen kwam de vraag, wil wil wil…. je misschien met mij trouwen? Ik hoor je denken, hoezo de misschien. Nou geen idee waarom hij dat zei, natuurlijk is mijn antwoord JAAA!!. En nu 2 jaar later, gelukkig getrouwd en met nog een familie lid onderweg!’

 

 

Het verhaal van Emma.

‘Ik weet dat ik een pittige tante ben. Geen ‘komt later’ mentaliteit. Ik had 5 jaar een relatie met mijn vriend. Zoveel leuke dingen meegemaakt en veel op reis geweest samen. Het zat echt goed tussen ons. Maar de vraag Der vragen, het kwam er nooit van. Vriendinnen, nichtjes, iedereen trouwde stuk voor stuk. En wij, nee wij waren altijd te gast bij anderen op hun bruiloft. Familie vroeg het al een tijdje aan mijn vriend.. Wanneer vraag je Emma, wanneer is jullie bruiloft dan? Ect ect.

Zoals ik zei, ik ben pittig tante. Ik liet er geen gras meer over groeien. Samen gingen wij een nachtje en 2 dagen naar mijn zus in Antwerpen. Gewoon heel even de realiteit ontvluchten en weg. Samen, met z’n tweetje even op adem komen. Althans, dat dacht hij, want ik had een plan.

Samen in bed, luieren op een zondag ochtend, ontbijt op bed en gewoon relaxed. Tot ik hem wat wou vragen, ik maakte er niet perse een groot ding van, gewoon samen en casual. Ik vroeg gewoon heel beleefd: lieverd, wil je met mij trouwen? En ja, ik had ringen gekocht, de romanticus die ik ben.

Hij schoot meteen in de lach. Ik dacht echt, uhm hallo wat is dit?! Maar hij vertelde: lieverd, je pakt mijn shine af, volgende maand zouden we naar Londen gaan. Ik knikte ja, maar stond versteld. Hij legde uit. Ik had helemaal een plan om jouw te vragen en nu doe je dit. Nou geloof mij, wij hebben t eerste half uur knetter hard lopen lachen.

Dit is mijn sprookjes aanzoek, gewoon lekker fijn en vertrouwd in bed, op een dood normale zondag ochtend. Gevraagd door de vrouw en daar is niks mis mee!’

Het verhaal van Patricia.

‘Niets vermoedend een weekendje Parijs. Samen gewoon lekker even weg, even ontsnappen van werk, familie en de buurt. Dit was overigens ook onze eerste keer samen ergens heen, extra spannend dus. Wij hadden nu 3,5 een relatie, buiten dat wij elkaar al 10 jaar kennen. Veel samen meegemaakt als vrienden maar als koppel was dit nog fijner en intensiever.

Samen naar de mooiste plekken in Parijs, de Sacre Coeur, het Louvre en de Eiffeltoren. Typisch Parijs, typisch ANWB koppeltje. Niets vermoedend liepen wij bij de Eiffeltoren, ineens zegt mijn vriend; Hi Patricia wacht even, m’n veter. Ik dacht nog; ‘ulg jij altijd met je veters en dat ze nooit goed gestrikt zijn.’ Ik draai me om en daar zit hij, op 1 knie. Ik raakte lichtelijk in paniek, wat doe je? Wat denk je, kijk hoe ik er uit zie, hoezo nu, hoezo hier, alles ging door m’n hoofd.
En ja hoor, daar kwamen de woorden: ‘lieve Patricia, we kennen elkaar al zo lang en we zijn zo gelukkig samen, ik wil dat dit nooit meer stopt. Wil je met mij trouwen?’ Natuurlijk was mijn antwoord; ‘JA JA JA.’ Vaak zeggen vrouwen; ik zag het zo niet aankomen. Nou ik meen het, ik zag het totaal niet aankomen, een totale verrassing.’

 

 

Het verhaal van Esther.

‘Een familieshoot met een twist noem ik het maar. Kleed je chique aan en doe een leuk make-up’je op. Gewoon leuk. Eenmaal aangekomen op locatie stond de hele familie daar. Das niet heel gek met een familie shoot, dacht ik. Maar waarom heeft iedereen grote bossen rozen vast (mijn lievelingsbloem) en waarom hangen er witte hartvormige ballonnen aan de boom? Heb ik iets gemist? Was er dan toch een thema. Maar de grootste vraag was, waarom staat mijn vriend te overleggen met de fotograaf. Hij is een schat, maar fototechnisch snapt hij er niks van. Dus hoe zit dat.

Nou al mijn vragen vielen op z’n plek. De familie vormde een kring, of ik even in de het midden wou staan, een test foto met het licht. Nouja prima, ik ga daar wel even staan.

Toen kwam mijn vriend aangelopen, ik zag aan alles dat hij zich gespannen voelde, maar oké foto’s zijn niet zijn ding. Hij kwam bij me staan en pakte me hand, daalde op 1 knie en begon te praten. En daar kwam de vraag: ‘Esther, je weet hoeveel ik om je geef en van je hou, wil je met mij trouwen en voor altijd samen blijven?’ De familie begon te klappen en ik zei natuurlijk; ‘ja ja ja ik wil!’Dit was dus echt een familieshoot met een twist want het ging om mij, in the end.

Chat openen
Hallo! Kan ik je helpen?