bruidswinkel-trouwjurk-zwolle

Ben je benieuwd hoe het er eigenlijk aan toe gaat in een bruidsjurken winkel? Dat gaan we je in deze blog vertellen en laten zien! In principe is elke dag voor ons een verrassing. Dat maakt het werken in een bruidswinkel ook zo leuk!

In de ochtend!

20170125_131048

Hebben we meestal heel veel lol. Simone: ‘We eten een zak M&M’s en drinken heel veel koffie!’. Niet elke dag hoor, dan zouden we er inmiddels toch iets anders uitzien waarschijnlijk. Maar we houden er van om lekker positief en vol energie de dag te beginnen. We maken de winkel klaar met het doel, je meteen een ‘wauw’ gevoel te geven als je binnenkomt.

20170125_131151

De eerste indruk is natuurlijk de belangrijkste, ook als het om jurken gaat! Het is altijd een verrassing wat de dag gaat brengen. Spannend als we veel afspraken hebben staan. Wat voor vrouwen zullen het zijn en gaat het ons lukken om ze de perfecte jurk te laten vinden?

De afspraken!

20170125_131221

Een afspraak duurt gemiddeld 2,5 uur. Je kunt je dus vast voorstellen dat dit hard werken is. Maar het is zo leuk om te doen, dat we er ook heel veel energie uit halen. Hoe leuk is het dat jij degene bent geweest die de jurk uit heeft gezocht voor toch wel een van de belangrijkste dagen in iemands leven! Het is een uitdaging die we graag aan gaan. We kijken en luisteren naar je en op basis daarvan komen we er eigenlijk altijd wel uit. Meestal komt een bruid met meerdere personen. Bijvoorbeeld met een groep vriendinnen die lekkere een fles wijn hebben meegenomen. Tijdens een lekker glas wijn past de bruid meerdere opties. Er wordt veel gelachen en soms zelfs gehuild. Het is zo mooi om hier een deel van uit te mogen maken. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat wij je zo goed mogelijk op je gemak stellen en echt naar je luisteren.

20170125_131205

Naar de bruid luisteren vinden wij een van de belangrijkste dingen. We hebben ooit eerder in een blog verteld hoe onze ervaringen waren toen wij gingen trouwen. We hebben toen vooral gemerkt hoe het niet moet en daaruit is uiteindelijk het idee om een bruidswinkel te beginnen gekomen.

Aanzoekverhalen

De leukste en grappigste momenten voor ons zijn vaak toch wel de aanzoekverhalen. Esther: ‘Negen van de tien keer komt er een verhaal over de man die dan op vakantie of thuis ineens nog even iets wil doen. Een hapje eten of even wandelen. Net op het moment dat de bruid daar helemaal geen zin in had!’. Je zult je verbazen hoe vaak dit gebeurt, mannen hebben blijkbaar toch vaak hetzelfde idee;).

Maar soms zijn er ook gewoon hele bijzondere originele verhalen. Simone: ‘Laatst hadden we Danielle Den Daas van de blog two articles in de winkel. Haar man had gewoon op zijn been getatoeëerd of ze met hem wilde trouwen en zij kon ja of nee aanvinken! Hoe bijzonder en gaaf is dat!’.

Aan het einde van de dag..

20170125_131241

Meestal vliegt de dag zo voorbij. Rennen en vliegen tussen afspraken door is niet meer dan normaal. Na een klant moet de winkel er natuurlijk ook weer helemaal ‘tiptop’ uitzien. Daarom is het einde van de dag voor ons echt het moment dat we alles wat er die dag gebeurt is, nog even na bespreken. We hebben een mooi dakterrasje boven de zaak en als het weer goed is gaan we daar lekker zitten. Even bijkomen en nagenieten.. Voor ons is de winkel nog steeds een droom die uitgekomen is.

We zijn nu inmiddels iets meer dan een jaar open en het is zo hard gegaan! We hebben nog veel mooie plannen en natuurlijk nog veel meer dromen. Een van onze dromen is, om bekend te staan als een van de mooiste bruidswinkels in Nederland. Door hard te werken en de juiste jurken in te kopen geloven wij dat dit zeker niet onmogelijk is.

Liefs,

Simone en Esther