Valentijnsdag is net weer achter de rug! Ben je toevallig ten huwelijk gevraagd? Dan ben je voorlopig vast nog even in de wolken! Toch kunnen we ons ook voorstellen dat je met veel vragen in je hoofd zit. Je gaat je eigen bruiloft plannen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Bijna elke vrouw heeft wel een perfect plaatje in haar hoofd over hoe haar perfecte bruiloft eruit moet komen te zien. Toch kan dit in de praktijk nog wel eens flink tegenvallen, want waar moet je allemaal aan denken? En hoe ga je dat allemaal regelen? We willen je met deze blog in ieder geval een beetje inspireren.

Een thema kiezen

Om het jezelf wat makkelijker te maken is het slim om eerst te bedenken wat voor thema je bruiloft gaat hebben. Een thema geeft eigenlijk een totaal plaatje weer van je bruiloft. Je zou bijvoorbeeld een Pinterestbord kunnen maken en alle plaatjes kunnen verzamelen die je mooi vindt. Zo kun je op gegeven moment zien of dit allemaal wel bij elkaar past en er een selectie van maken. Meestal wordt het dan steeds duidelijker wat voor stijl je aanspreekt en hoe dit er uit moet komen te zien.

Je hebt nu een plaatje, maar hoe ga je dat allemaal regelen?

Als je eenmaal besloten hebt hoe je bruiloft er uit moet komen te zien, begint een nieuwe uitdaging. Je moet namelijk op zoek naar een locatie, versieringen, bloemen, kaartjes en natuurlijk de perfecte jurk! Als je mensen om je heen hebt die je willen/kunnen helpen, maak daar dan ook zeker gebruik van! Onthoud goed (zeker met het kiezen van je jurk) dat veel meningen kunnen zorgen voor verwarring. Denk dus daarom goed na wie je meeneemt tijdens het uitzoeken van je jurk en wie je laat regelen dat de uitnodigingen op tijd bij de drukker komen 😉

Wat je natuurlijk ook kunt doen is een Weddingplanner inhuren. In Nederland is het nog niet heel gebruikelijk om dit te doen, maar we merken wel dat het wel steeds meer gebeurd. Ook wordt het aanbod in Weddingplanners steeds groter. Je moet er wat voorover hebben, maar denk ook aan de grote hoeveelheid tijd en stress dit je kan besparen! De Weddingplanner regelt in principe alles in overleg met jou. Dat lijkt ons in ieder geval een hele fijne manier om je bruiloft te plannen.

Wil je de bruiloft liever helemaal zelf regelen? Dan is het heel belangrijk dat je een planning maakt voor jezelf. Bedenk hierbij goed hoe ver van tevoren je bepaalde dingen moet regelen. Een populaire trouwlocatie kan bijvoorbeeld al heel vol zitten, dus ga op tijd naar een aantal locaties die jij geschikt vindt. Vaak is een beetje Googlen al genoeg om meerdere locaties te vinden. Dit is eigenlijk met alle onderdelen zo, wees op tijd! Het is handig om hier bijvoorbeeld een aparte agenda voor bij te houden.

Het zit hem eigenlijk allemaal in de planning als het gaat om je perfecte bruiloft. Hoe beter je dit doet, hoe meer rust je voor jezelf hebt. Ook is het de beste manier om er zeker van te zijn dat alles lekker loopt en dat je dus echt van je bruiloft kan genieten!

Pink romance met een gouden randje

Een aantal weken geleden werd er een gestylde shoot gedaan met een aantal van onze jurken! We willen je met deze foto’s graag laten zien hoe dit thema er uit zag en wie weet zal het je helpen bij je ideeën voor je eigen bruiloft!